Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής την Εθνικής στο μπάσκετ με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) να ανακοινώνει την πρόσληψή του για δύο χρόνια μετά το «διαζύγιο» με τον Δημήτρη Ιτούδη.
Ο 41χρονος τεχνικός, που ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης με 146 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, κατακτώντας ένα χρυσό (2005) και ένα χάλκινο (2009) μετάλλιο σε EuroBasket, αλλά και ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο (2006), θα οδηγήσει την «επίσημη αγαπημένη» στο προολυμπιακό τουρνουά (2-7 Ιουλίου 2024) με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ανδρών. Ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ευάγγελο Λιόλιο, εκ μέρους της διοίκησης και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι προκλήσεις που υπάρχουν στο καλεντάρι για την Εθνική Ομάδα σε αυτό το διάστημα είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου 2024 με στόχο την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 που αρχίζουν νωρίτερα, με στόχο την παρουσία στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η επίσημη παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη θα γίνει στην αίθουσα ΔΣ της ΕΟΚ αύριο Τρίτη (3/10) και ώρα 14.00.