fbpx
Skip to content

Θρήνος σε Τουρκία και Συρία με πάνω από 33.000 νεκρούς

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους το δράμα που ζουν Τουρκία και Συρία. Ο σεισμός της περασμένης Δευτέρας στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 33.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους προσωρινούς απολογισμούς των αρχών της Τουρκίας, των αρχών της Συρίας και οργανώσεων αρωγής σε τομείς της συριακής επικράτειας ελεγχόμενους από αντάρτες και τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ, μια εβδομάδα μετά, μια 83χρονη έβγαλαν ζωντανοί Κινέζοι και Τούρκοι διασώστες από τα συντρίμμια κτιρίου το οποίο κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην πόλη Μαλάτια (νότια) νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Τη γυναίκα έσωσε ομάδα της οργάνωσης Blue Sky Rescue, που ειδικεύεται στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης κι εδρεύει στην κινεζική πόλη Τσονγκτσίνγκ, μαζί με τούρκους διασώστες, κάπου 125 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών.

Η γυναίκα παρέμεινε παγιδευμένη στα συντρίμμια επταώροφου κτιρίου, χωρίς νερό ούτε τροφή, ωσότου διασώθηκε, τόνισε ο Γιανγκ Γι, μέλος της ομάδας.

Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή της ελληνικής αποστολής κατά την άφιξη από την Τουρκία

Με χειροκροτήματα και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης υποδέχτηκαν την ελληνική διασωστική αποστολή όσοι παρευρέθηκαν κατά την άφιξη τους από την Τουρκία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ελληνική αποστολή διάσωσης που εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα είχε μεταβεί στην Τουρκία επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο πριν τις 23:00. Την αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading