fbpx
Skip to content

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στη Χερσώνα

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στη Χερσώνα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών άμυνας ανέφερε ότι ουκρανικές μονάδες εισέρχονται στη Χερσώνα και ότι η πόλη επανέρχεται υπό ουκρανικό έλεγχο, αφού βρισκόταν υπό ρωσική κατοχή από τον Μάρτιο.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας στην ανακοίνωσή της απευθύνθηκε προς Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στη Χερσώνα, καλώντας τους να παραδοθούν αμέσως.

Η ανακοίνωση είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του Κιέβου ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται στη Χερσώνα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αποχώρησης των στρατευμάτων της από τη στρατηγικής σημασίας πόλη της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία σήμερα, ενώ τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι Ουκρανοί ύψωσαν σημαία εκεί, αλλά ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες δεν κατάφεραν να διαφύγουν.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να εξακριβώσει το βάθος της προέλασης των Ουκρανών, το στάδιο της ρωσικής υποχώρησης ή την τύχη των οποίων Ρώσων στρατιωτών πιθανόν έμειναν πίσω καθώς η Μόσχα έσπευσε να αποσύρει τα στρατεύματά της στην αντίπερα όχθη του Δνείπερου.

Ο Σέρχι Χλαν, βουλευτής του Περιφερειακού Συμβουλίου της Χερσώνας, δήλωσε ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Χερσώνα, ενώ άλλοι άλλαξαν τη στρατιωτική τους στολή με πολιτικά ρούχα και προσπαθούν να κρυφτούν. Η πόλη ήταν σχεδόν στο σύνολό της υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων, δήλωσε. Ο ίδιος συμβούλεψε τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους ενώ διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστούν Ρώσοι στρατιώτες που πιθανόν έχουν μείνει πίσω.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα militaire.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading