Skip to content

Σε ρότα και ο εκσυγχρονισμός των υποβρυχίων του ΠΝ

Ρότα με την οποία η πλάστιγγα της ισορροπίας ισχύος στο Αιγαίο δεν θα διαταραχθεί, θέλει να χαράξει μέσω του εξοπλιστικού σχεδιασμού το Πολεμικό Ναυτικό.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Μετά την αλλαγή…πίστας σε επιχειρησιακό επίπεδο που συντελείται με τη συμφωνία ναυπήγησης των ψηφιακών φρεγατών Belharra, αλλά και το «σάλπισμα» του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου για την ενεργοποίηση του προγράμματος πρόσκτησης των κορβετών που θα ενταχθούν στο ελληνικό στόλο, οι πληροφορίες του Liberal.gr θέλουν να προετοιμάζεται ακόμη μια σημαντική ψηφίδα που θα μπει στο μωσαϊκό του εκσυγχρονισμού του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή δεν είναι άλλη από το πρόγραμμα αναβάθμισης αλλά και ενίσχυσης του υποβρύχιου στόλου. Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης μεταδίδουν προς το Liberal.gr ότι σε πρώτο πλάνο μπαίνει η προεργασία για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων «αόρατων» υποβρυχίων κλάσης «Παπανικολής». Επιπλέον θα λαμβάνει σταδιακά, εντατικότερο χαρακτήρα η έρευνα αγοράς που έχει ξεκινήσει για την αντικατάσταση των παλαιότερου τύπου υποβρυχίων που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

Προς αυτήν την κατεύθυνση όπως ανέφερε αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, κριτήριο αποτελούν οι δυνατότητες που παρέχουν τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής», αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι οι λύσεις που εξετάζονται προέρχονται αποκλειστικά από την γερμανική αγορά. Αντίθετα φέρεται ήδη να έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις από τις προθήκες της γαλλικής και της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας που διαθέτουν αντίστοιχες δυνατότητες με τα υποβρύχια τύπου 214.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading