fbpx
Skip to content

Στην Ελλάδα μετά από 47 χρόνια τα λείψανα 7 Ηρώων Πεσόντων της Εισβολής στην Κύπρο

πηγή – mod.mil.gr

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ σήμερα, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις τελετές μετακομιδής και υποδοχής των λειψάνων επτά πεσόντων και αγνοουμένων Ελλήνων Αγωνιστών της Κύπρου, που ανευρέθησαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας:

– Συνταγματάρχη (Πεζικού) Κωνσταντίνου Κόκκα.

– Συνταγματάρχη (Μηχανικού) Νικόλαου Γιαννακόπουλου.

– Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Πεζικού) Δημήτριου Βελώνα.

– Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Καταδρομών) Χριστόδουλου Δοϊτσίδη.

– Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Εφοδιασμού-Μεταφορών) Δημήτριου Θανόπουλου.

– Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Πεζικού) Χαράλαμπου Καραγκούνη.

– Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Πεζικού) Θωμά Κουκούλη.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, κατά την οποία τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν των πεσόντων, πραγματοποιήθηκε επίδοση μεταλλίων στους οικείους των Ηρώων και παραλαβή των λειψάνων τους.

Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς των Ηρώων, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ.κ. Χριστόφορος, ως εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου κ. Ανδρέας Λουκά, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Συνταγματάρχης (ΠΖ) Στυλιανός Τίνανας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι συγγενείς συνόδευσαν τους Ήρωες με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων τους.

Τους Ήρωες και την Ελλαδική αποστολή υποδέχθηκαν ο Βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής (ΝΔ) και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, εκπρόσωποι Αρχηγών Κομμάτων, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, και οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα mod.mil.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading