fbpx
Skip to content

ΕΕ και Βατικανό κάνουν έκκληση για εκεχειρία στη Συρία

syria war turkey

Η πανδημία πλήττει ιδιαίτερα 6,5 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους Σύριους.

Μετά τον ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε με τη σειρά της σήμερα Κυριακή σε κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία προκειμένου να υπάρξει μια καλύτερη απόκριση στην πανδημία του κορονοϊού.

Η Συρία έχει αναφέρει μέχρι στιγμής πέντε κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν, είχε καλέσει ήδη από την Τρίτη για μια κατάπαυση του πυρός, και οι ερευνητές του ΟΗΕ για τη Συρία επανέλαβαν την έκκληση αυτή χθες.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

«Η κατάπαυση του πυρός που αποφασίστηκε πρόσφατα στην Ιντλίμπ παραμένει εύθραυστη. Πρέπει να διατηρηθεί και να επεκταθεί σε όλη τη Συρία», ανέφερε σε μια δήλωση εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η διακοπή των εχθροπραξιών στη χώρα είναι από μόνη της σημαντική, αλλά είναι επίσης και μια προϋπόθεση προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και να προστατευθεί ένας πληθυσμός, που δοκιμάζεται ήδη, από πιθανόν ολέθριες συνέπειες, ιδιαίτερα στην Ιντλίμπ, όπου βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading