Skip to content

Διεκδίκηση ΠΟΕΣ: Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια για τους στρατιωτικούς

poes sima wide

Η ΠΟΕΣ με νέα διεκδίκηση της προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί. Αυτή τη φορά αφορά την οικονομική επιβάρυνση από τη διέλευση διοδίων καθώς, λόγω περιστολής και ακύρωσης δρομολογίων υπηρεσιακών οχημάτων από και προς τις Μονάδες τους προς αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα οχήματα.

Ακολουθεί η διεκδίκηση της ΠΟΕΣ όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

ΘΕΜΑ : Διοικητική Μέριμνα (Ελεύθερη Διέλευση Διοδίων)

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4/2020 Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 83810/2020 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ

γ. Υπ΄ αριθμ. ΔΝΣβ/οικ42900/ΦΝ 393/1.6.2018 ΚΥΑ κ.κ. Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών (Β΄ ΦΕΚ 2090, Τροποποίηση της 6686/14-11-2014 2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών -Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ Β΄ 3086/2014) περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής»)

1. Σύμφωνα με το (α) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) πρόβλημα αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας, που, εξαιτίας περιστολής και ακύρωσης δρομολογίων υπηρεσιακών οχημάτων από και προς τις Μονάδες τους, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την αποφυγή διασποράς κορωνοϊού, αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα οχήματα διερχόμενα, υποχρεωτικά, από διόδια, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε εκθετικό βαθμό τα έξοδά τους, δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς και αγωνία.

2. Αν και το πρόβλημα το γνωστοποίησαν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., η εταιρία, με το (β) σχετικό έγγραφό της, γνώρισε ότι το θέμα πρέπει να τύχει τροποποίησης της (γ) όμοιας κοινής υπουργικής απόφασης.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

3. Επειδή το ανωτέρω συμβαίνει σε όλη την Επικράτεια, καθόσον παντού πλέον οι στρατιωτικοί αναγκάζονται να μετακινούνται από και προς τις Μονάδες τους με τα ιδιωτικά τους οχήματα, μάλιστα με δύο (2) άτομα υποχρεωτικώς εντός αυτών και ενόψει φερόμενων δηλώσεων παραγόντων περί κλεισίματος των διοδίων, ενόψει του Πάσχα, προς αποφυγή μεγάλης εξόδου πολιτών προς την επαρχία και κινδύνου διασποράς του ιού, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα:

α. Επέκτασης της απαλλαγής ή εξαίρεσης καταβολής των διοδίων σε όλη την Επικράτεια από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, που μετακινούνται για εκτέλεση της υπηρεσίας τους, από και προς τις Μονάδες τους, με επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας και εγγράφου των Διοικητών των Μονάδων τους.

β. Ειδικής αδείας δωρεάν διέλευσης από τα διόδια στην Επικράτεια σε περίπτωση που τούτα κλείσουν ενόψει του Πάσχα, σε όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, που μετακινούνται για εκτέλεση της υπηρεσίας τους, από και προς τις Μονάδες τους, με επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας και εγγράφου των Διοικητών των Μονάδων τους.

Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση και το έγγραφο στη σελίδα poes.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.