Skip to content

Αγνοούνται τρεις δημοσιογράφοι του Sputnik στην Τουρκία

adult camera decoration design

Αγνοούνται τα ίχνη των τριών υπαλλήλων του πρακτορείου Sputnik στην Τουρκία που δέχτηκαν επίθεση χτες στο σπίτι τους, όπως ανέφερε η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Η Σιμονιάν έγραψε στο Telegram ότι δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία με τους τρεις υπαλλήλους εδώ και 9 ώρες.

«Δεν έχουμε μπορέσει να επικοινωνήσουμε με τους υπαλλήλους μας στην Άγκυρα για 9 ώρες αφότου επικοινώνησαν με την αστυνομία για την αναφορά του περιστατικού από εθνικιστές ταραξίες που επιτέθηκαν στα διαμερίσματά τους», έγραψε η Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Οι τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Sputnik Τουρκίας δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, το βράδυ του Σαββάτου. Οργανωμένες ομάδες αγνώστων προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές.

Οι δράστες αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους «προδότες» και «Ρώσους κατασκόπους».

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα συνελήφθει η ανταποκρίτρια του OPEN TV και της ιστοσελίδας ethnos.gr, Μαρίας Ζαχαράκη, με τη δικαιολογία πως βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Open TV η Μαρία Ζαχαράκη, «με συνέλαβαν την ώρα που έκανα ρεπορτάζ σε μετανάστες» γιατί, όπως της είπαν, βρισκόταν σε στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή.

«Όταν ρώτησα γιατί οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εκεί, μου απάντησαν ότι μπορούν να έρχονται ελεύθερα εδώ. Κατά λέξη μου είπαν ότι “έχουν εντολή από την κυβέρνηση αυτοί να βρίσκονται εδώ“», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Στη συνέχεια με συνέλαβαν για εξακρίβωση στοιχείων, όπου εκεί βέβαια όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν “γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα” λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα f-news.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.