fbpx
Skip to content

Νέο ασφαλιστικό: Διορθώνεται η αδικία για στελέχη ΕΔ-ΣΑ και Απόστρατους

apostratoi

Δεν καταργείται η αναγνώριση των πλασματικών ετών και θα διορθωθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης μετά τα 40 έτη

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Με δύο αλλαγές που αφορούν τη διόρθωση της αδικίας στα ποσοστά αναπλήρωσης για τους ένστολους και την αύξηση της ποινής για όσους συνταξιούχους δεν δηλώνουν ότι εργάζονται κατατίθεται έως τη Δευτέρα στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Η πρώτη αλλαγή στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό σχέδιο νόμου αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους ένστολους, που αδικούνται από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων μετά τα 40 έτη ασφάλισης. Οι συγκεκριμένοι συνταξιοδοτούνται μετά τη 40ετία λόγω της προσμέτρησης έως και μίας πλασματικής 5ετίας σε όσους υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις, διάστημα για το οποίο τα ποσοστά αναπλήρωσης φθίνουν με βάση το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί σε διαβούλευση. Ήδη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά πάρα πολλούς, ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται η αναγνώριση των πλασματικών και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της συγκεκριμένης περίπτωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ενστόλους θα ισχύσει διπλό σύστημα, η κλίμακα Βρούτση για τον ασφαλιστικό βίο έως τα 40 έτη, και η κλίμακα Κατρούγκαλου από τα 40 έτη και μετά.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.blogspot.com πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading