fbpx
Skip to content

Μαξίμου: 60 – 145 Έλληνες στρατιωτικοί στη Σαουδική Αραβία μαζί με τους Patriot

patriotlarge

Η συστοιχία των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών πυραύλων Patriot που θα μεταφερθεί στη Σαουδική Αραβία, θα συνοδευτεί από Έλληνες στρατιωτικούς.

Πηγή του Μαξίμου δήλωσε στο CNN Greece ότι:

Το Ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία θα είναι από 65 έως 140 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν διευκρινίζεται αν στην ελληνική αποστολή πέρα από τους χειριστές του πυραυλικού συστήματος Patriot, θα συμπεριληφθεί και άλλο στρατιωτικό προσωπικό για τη φύλαξη της εγκατάστασης.

Το αίτημα για την ελληνική συμμετοχή στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, έχει υποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά.
Δεν δημιουργείται «τρύπα» στην ελληνική αεράμυνα γιατί ενεργοποιήθηκε συστοιχία Patriot η οποία το προηγούμενο διάστημα ήταν εκτός λειτουργίας.
Έχουν ληφθεί πρόνοιες ώστε το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό και το πυραυλικό σύστημα να είναι καλά φυλασσόμενα.

Anytime-by-Interamerican-logo-2019-1024x459

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για τη μεταφορά των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, έκλεισε στην προχτεσινή συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούν.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading