Δ.Βίτσας: «Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο – Στόχος μας να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας μετά την επίσκεψη Τ. Ερντογάν:
Εμείς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και σαν κυβέρνηση, δεν περιμέναμε ξαφνικά όλα τα πράγματα να ησυχάσουν. Μπορεί να υπάρχει αυτή η νευρικότητα που αναφέρετε από την πλευρά της Τουρκίας αλλά εμείς είμαστε σταθεροί.
Είμαστε προσηλωμένοι στο καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε αποφασιστικοί και βεβαίως είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε πιθανή απειλή.
Αυτή είναι και η μόνιμη σταθερή και στο δημόσιο λόγο μας αναφορά και στα διεθνή φόρα επισήμανσή μας. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι αυτές οι θέσεις μας έχουν γίνει, όχι απλώς αντιληπτές και κατανοητές, αλλά συνεπικουρούνται και από όλες τις μεγάλες δυνάμεις και όλους τους μεγάλους οργανισμούς.
Εμείς θέλουμε όσον αφορά την Τουρκία να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο. Το θέμα είναι να το θέλει και η ίδια η Τουρκία, η πολιτική της ηγεσία. Αυτό είναι προς το συμφέρον και τη ίδιας της Τουρκίας και των σχέσεων μας με τη χώρα αυτή και των σχέσεων της με τον σύγχρονο κόσμο.
Οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις δεν λέμε απλώς, ότι είναι ισχυρές, αλλά είναι ισχυρές και θα ήταν λάθος σε οποιονδήποτε να ποντάρει σε σχέση με την ικανότητά τους και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού.

