Skip to content

«ΒΡΑΖΕΙ» Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! Τι θα επακολουθήσει

saudi-arabia-troops-army

Σύσσωμος ο αραβικός συνασπισμός πρόκειται να πραγματοποιήσει επείγουσα συνάντηση για το Ιράν μετά από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το Reuters και διάφορες πηγές από την αραβική χερσόνησο, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές πτήσεις της Σαουδικής Αραβίας ενδέχεται να κινητοποιηθούν για πόλεμο, με αφορμή την αστάθεια που επικρατεί στον Λίβανο… Ωστόσο τα σχέδια δεν περιορίζονται μόνο εκεί!

Η Ahram Online με έδρα την Αίγυπτο αναφέρει επίσης ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί η «ιρανική παρέμβαση» στην περιοχή, ενώ ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποδεικνύουν ότι η συνάντηση μπορεί να γίνει ακόμα και την επόμενη Κυριακή.

Τα νέα της έκτακτης συνόδου του Αραβικού Συνασπισμού έρχονται, καθώς οι εντάσεις βρίσκονται σε σημείο καμπής, αφού οι περιφερειακές δυνάμεις – ειδικά η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ – μιλούν για πολέμους ενάντια στην αντιληπτή ιρανική επέκταση και κυριαρχία στη Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ, η Daily Star, επικαλούμενη εφημερίδα της Βαγδάτης, ισχυρίζεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει συγκεντρώσει τις αεροπορικές της δυνάμεις για επιθέσεις στο Λίβανο: «Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας έχει τοποθετήσει τα πολεμικά αεροσκάφη σε επιφυλακή για να ξεκινήσει επιθέσεις, καθώς η περιοχή βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.» Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από αχρονολόγητα βίντεο των Σαουδαραβικών F-15 σε εναέριους ελιγμούς πιθανώς πάνω από κάποιο αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας.

saudi-al-qaeda

Η Daily Star προσθέτει, επίσης, τα ακόλουθα:

«Το βασίλειο έχει κινητοποιήσει τον στόλο των F-15 για να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν τρομοκρατικής ομάδας της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, σύμφωνα με είδηση ​​του The Bagdad Post. Η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε στο παρελθόν τόσο τον Λίβανο όσο και το Ιράν για τη διάπραξη πολεμικών εναντίον του, αφού οι αντάρτες εκτόξευσαν πύραυλο στο διεθνή αερολιμένα King Khalid στην πρωτεύουσα του βασιλείου του Ριάντ.

Ωστόσο, είναι απίθανο ότι οι Σαουδάραβες θα αναλάβουν άμεση στρατιωτική δράση εναντίον του Λιβάνου, όμως το δημοσίευμα αποκαλύπτει τους εύλογους φόβους των Λιβανέζων πολιτών, οι οποίοι είναι όλο και περισσότερο ενήμεροι ότι η χώρα τους έχει πέσει στο σταυροδρόμι μιας ασυνήθιστης συμμαχίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιρανικών συμφερόντων που βλέπουν τη Χεζμπολάχ και τους πληρεξούσιους της, ως τη νούμερο ένα απειλή και τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλα τα προβλήματα της περιοχής».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.com πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.