Παροπλίζεται η Φρεγάτα «Μπουμπουλίνα» αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον ελληνικό στόλο
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας της Φρεγάτας «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ».
Η Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (F 463) αποτελεί το πρώτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει το όνομα της ηρωίδας της Επαναστάσεως του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και καθελκύστηκε στα ναυπηγεία KONINKLIJKA MAATSCHAPPIJ DE SCHELDE στο VLISSINGEN της Ολλανδίας στις 21 Ιανουαρίου 1981.
Είναι η τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD που κατασκευάστηκε από το Ολλανδικό Ναυτικό. Εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού την 1η Οκτωβρίου 1983 και το αρχικό όνομα του πλοίου ήταν «HNLMS PIETER FLORISZ» (F-826).
Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.
Πρόωση: 2 RR Olympus 56.800 HR, 2 RR Tyne 10
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 76χιλ. ΟΤΟ Melara, 1 σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε/Ε Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 Ε/Κ ΑΒ 212ASW
Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 8 Μαϊου 1982. Εντάχθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 14 Δεκεμβρίου 2001 με πρώτο κυβερνήτη τον Ανπχο Σ. Φενέκο ΠΝ. Του ιδίου τύπου: EΛΛΗ, ΛΗΜΝΟΣ, AΔΡΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ και ΚΑΝΑΡΗΣ. Παροπλίστηκε στις 18/2/2013.
Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό διέθετε 9 φρεγάτες τύπου «S» Ολλανδικής σχεδίασης και κατασκευής της κλάσης Kortenaer και 4 φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ. Πρόκειται για πλοία Γερμανικής σχεδίασης.
Η συνεχής μείωση της αριθμητικής δύναμης των μονάδων επιφανείας του ελληνικού ναυτικού λόγω παλαιότητας θα αποδειχτεί μέγα θέμα τα επόμενα χρόνια . Η κυριαρχία που απολάμβανε το ναυτικό μας στο Αιγαίο μαζί με την υπεροπλία έχουν χαθεί εδώ και αρκετά χρόνια παρόλο που η παρουσία και μόνο ελληνικών πολεμικών πλοίων προκαλούν τρόμο στους νεο-οθωμανούς .
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι προχωρούν ακάθεκτοι τώρα στον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών κλάσεως MEKO, ενώ την ίδια στιγμή κατασκεύασαν μία Κορβέτα τύπου Stealth του σχεδίου MILGEM και ένα πλοίο υποστήριξης, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Επίσης προβαίνουν σε εκσυγχρονισμό όλων των Φρεγατών τους .