Eurogroup: Πιερρακάκης για ανάπτυξη, ενέργεια και επενδύσεις
Ισχυρότερη του αναμενόμενου ήταν η ανάπτυξη της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 18 Σεπτεμβρίου 2026.
Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2026
Ο Πιερρακάκης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ασκούν ανοδική πίεση στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, με επιπτώσεις σε πολίτες και επιχειρήσεις, και ζήτησε μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.
Ως θέση πολιτικής — και όχι ως εξαγγελία ελληνικής επιδότησης — διατύπωσε ότι οποιαδήποτε νέα απάντηση στις υψηλότερες τιμές ενέργειας θα πρέπει να είναι στοχευμένη, προσωρινή και συμβατή με τους δημοσιονομικούς κανόνες. Κάλεσε επίσης σε επενδύσεις στην άμυνα, την ψηφιοποίηση και την ενέργεια, ενώ ανέφερε ότι το Eurogroup θα επανέλθει στην αποτελεσματικότητα των δημόσιων οικονομικών τον επόμενο μήνα.
Στη συζήτηση για την παραγωγικότητα συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Mathias Cormann, με τον Πιερρακάκη να υπογραμμίζει τις δεξιότητες, την καινοτομία, την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών αποταμιεύσεων και την Ενιαία Αγορά.
Πηγή: Eurogroup — Remarks by Kyriakos Pierrakakis, 18 Σεπτεμβρίου 2026

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς
Subscribe to get the latest posts sent to your email.


