Skip to content

ΝΑΤΟ: Προστασία αμάχων και υποδομών στο επίκεντρο κοινής συνάντησης

Η προστασία αμάχων και κρίσιμων υποδομών στις στρατιωτικές επιχειρήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής για τον Περιορισμό και την Αντιμετώπιση Βλάβης σε Αμάχους (ICG-CHMR). Η συνάντηση έγινε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις 10–11 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2026

Το ΝΑΤΟ παρουσίασε τις εργασίες στις 18 Σεπτεμβρίου. Συμμετείχαν σύμμαχοι, εταίροι, στρατιωτικοί, διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακαδημαϊκοί.

Έκπτωση ασφάλισης οχήματος Anytime για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι συζητήσεις συνέδεσαν την προστασία των αμάχων με τον σχεδιασμό επιχειρήσεων και τα σενάρια ασκήσεων. Εξετάστηκαν οι συνέπειες για ενέργεια, μεταφορές, επικοινωνίες και υγεία, με ιδιαίτερη αναφορά στην ουκρανική εμπειρία διατήρησης βασικών υπηρεσιών εν μέσω πολέμου.

Στο θαλάσσιο πεδίο, η προσοχή στράφηκε στην εμπορική ναυτιλία, στις αλιευτικές κοινότητες, στις ενεργειακές εγκαταστάσεις και στα υποθαλάσσια καλώδια. Η ομάδα είναι άτυπος πολυεθνικός μηχανισμός ανταλλαγής πρακτικών, στον οποίο το ΝΑΤΟ συμμετέχει ως παρατηρητής από την ίδρυσή του το 2022.

Η Irene Fellin στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την προστασία αμάχων, Σεπτέμβριος 2026

Πηγή εικόνας: NATO — Irene Fellin, ICG-CHMR, Βρυξέλλες, 10–11 Σεπτεμβρίου 2026.


Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading