Skip to content

Πολεμική Αεροπορία: Αεροδιακομιδή τριών ασθενών και αεροπυρόσβεση

Τρεις ασθενείς από την Κεφαλονιά και την Κω μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026, σε αποστολή για το ΕΚΑΒ. Την ίδια ημέρα, η ΠΑ πραγματοποίησε εννέα εξόδους αεροπυρόσβεσης και τρεις εξόδους επιτήρησης, σύμφωνα με τον επίσημο ημερήσιο απολογισμό της.

Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2026

Η αεροδιακομιδή έγινε με ένα B-360C και είχε προορισμούς τον Άραξο και την Ελευσίνα. Για αυτή τη μία αποστολή συμπληρώθηκαν τέσσερις ώρες πτήσης.

Έκπτωση ασφάλισης οχήματος Anytime για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Πυροσβεστικό CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας σε στατική έκθεση στην Τανάγρα το 2008
Φωτογραφία αρχείου

Στο έργο της αεροπυρόσβεσης συμμετείχαν δύο CL-415 και ένα PZL στη Δράμα, τρία CL-215 στη Μάνδρα και δύο PZL στον Γαλατά. Ο απολογισμός καταγράφει συνολικά 26,4 ώρες πτήσης για τις εννέα εξόδους αυτής της κατηγορίας.

Ξεχωριστά καταγράφονται οι αποστολές επιτήρησης: ένα PZL στην Τρίπολη και δύο PZL στην Αμφίκλεια και τη Λιβαδειά. Οι τρεις έξοδοι επιτήρησης αντιστοιχούν σε 5,2 ώρες πτήσης.

Τα στοιχεία αφορούν την ολοκληρωμένη δραστηριότητα της 8ης Σεπτεμβρίου και δημοσιοποιήθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου από την Πολεμική Αεροπορία.

Φωτογραφία CL-415 στην Τανάγρα, 2008: stg_gr1 / Wikimedia Commons, CC BY 2.0. Χωρίς επεξεργασία· δεν απεικονίζει τις αποστολές της 8ης Σεπτεμβρίου 2026.


Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading