Θάνατος στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος (Πηγή hcg.gr):
“Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Παράλιου Άστρους εκτελούσαν υπηρεσία πεζής περιπολίας στον λιμένα του Παράλιου Άστρους, παρέχοντας συνδρομή σε άτομα και σκάφη που κινδύνευαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ηλικίας 53 και 50 ετών, καθώς και ένας ημεδαπός ιδιώτης, παρασύρθηκαν από έντονο κυματισμό που υπερπήδησε τον κυματοθραύστη, με αποτέλεσμα την πτώση τους στη θάλασσα.
Οι ανωτέρω ανασύρθηκαν με τη συνδρομή ιδιωτών, ωστόσο το ένα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ακολούθησε η διακομιδή τους με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 53χρονου Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο ιδιώτης εξήλθε αυθημερόν, ενώ η 50χρονη Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, όπου και παραμένει νοσηλευόμενη.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πελοποννήσου. Παράλληλα έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τη σύζυγο του 53χρονου Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα παρευρεθούν στην κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής.”
Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που πνίγηκε στο Παράλιο Άστρος – Πώς έγινε η τραγωδία
Βαρύ πένθος επικρατεί στην οικογένεια των ναυτικών και του Λιμενικού Σώματος, μετά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου λιμενικού, Ανδρέα Αραχωβίτη, από το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προστατεύσει ανθρώπους και περιουσίες εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 53χρονος λιμενικός βρισκόταν σε υπηρεσία, όταν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή επιδεινώθηκαν ραγδαία. Μαζί με τους συναδέλφους του έσπευσαν για βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ίδιος να παρασυρθεί από τα μανιασμένα κύματα.
Ο 53χρονος ανασύρθηκε λίγη ώρα μετά από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του. Αν και οι γιατροί έδωσαν τεράστια μάχη για να τον επαναφέρουν, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.
Ο λιμενικός που αφήνει πίσω του ένα 9χρονο παιδί, ήταν το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας που έπληξε χθες ολόκληρη τη χώρα. Λίγες ώρες μετά, μία 56χρονη γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.
Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ
Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς
Subscribe to get the latest posts sent to your email.


