Skip to content

Υποβλήθηκε το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για το μπλακ άουτ του FIR Αθηνών που προκάλεσε χάος στα ελληνικά αεροδρόμια στις 4 Ιανουαρίου

Aerial view of an airport featuring a control tower, terminal building, and several airplanes parked on the runway.

Το συμβάν οφειλόταν σε «ψηφιακό θόρυβο» και αποσυγχρονισμό τηλεπικοινωνιακών συστημάτων παλαιάς τεχνολογίας, χωρίς να διαπιστωθεί ζήτημα αεροπορικής ασφάλειας ή κυβερνοεπίθεση.

Στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, υποβλήθηκε το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για το μπλακ άουτ του FIR Αθηνών που προκάλεσε χάος στα ελληνικά αεροδρόμια στις 4 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την έκθεση, το συμβάν οφειλόταν σε «ψηφιακό θόρυβο» και αποσυγχρονισμό τηλεπικοινωνιακών συστημάτων παλαιάς τεχνολογίας, χωρίς να διαπιστωθεί ζήτημα αεροπορικής ασφάλειας ή κυβερνοεπίθεση, ενώ προτείνονται άμεσες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «το υφιστάμενο σύστημα Επικοινωνιών Φωνής (VCS – Voice Communication System) της ΥΠΑ και κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξή της, βασίζονται σε παρωχημένη τεχνολογία (SDH – Synchronous Digital Hierarchy) που είναι εκτός υποστήριξης από τον κατασκευαστή, χωρίς δυνατότητα παροχής ουσιαστικών εγγυήσεων λειτουργίας.»

Promotional image from Anytime highlighting various benefits and services, featuring the Anytime logo and a call to action for vehicle protection and joining a community.

Στην Επιτροπή, υπό τον Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Χρήστο Τσίτουρα, συμμετείχαν ως μέλη: ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας, ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Ζαμπακόλας, Μηχανικός Επικοινωνιών Επιτελής ΓΕΕΘΑ, ο υποδιευθυντής εποπτείας φάσματος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Νίκος Ηγουμενίδης, εκπρόσωπος του EUROCONTROL (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας), ενώ συμμετείχε ως παρατηρητής και εκπρόσωπος του EASA (European Union Aviation Safety Agency). Η Επιτροπή αναγνώρισε ως εμπλεκόμενους φορείς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), από τους οποίους ζήτησε και έλαβε επίσημη αναφορά των δράσεών τους, ενώ αξιολόγησε και τις πληροφορίες που έλαβε από συνεντεύξεις με στελέχη των δύο οργανισμών.

Τι έδειξε το πόρισμα για το μπλάκ άουτ: Ποιος ευθύνεται το μπάχαλο στις πτήσεις

Σύμφωνα με την έκθεση των εμπειρογνωμόνων: το Συμβάν οφείλεται σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε λόγω αποσυγχρονισμού σε πλειάδα ετερογενών διατάξεων/διεπαφών που καταλήγουν στις εγκαταστάσεις των ΚΕΠΑΘΜ, με αποτέλεσμα την ακούσια ενεργοποίηση/συνεχή εκπομπή κρίσιμου αριθμού πομπών και την υποβάθμιση/διακοπή κρίσιμων τηλεπικοινωνιακών διασυνδέσεων. Η πλήρης επαναφορά επετεύχθη κατόπιν επανασυγχρονισμού/επανεκκινήσεων που ακολούθησαν την επαναδρομολόγηση κίνησης στο δίκτυο κορμού. Σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως για λόγους Ασφάλειας Πτήσεων, επιβλήθηκε πλήρης περιορισμός χωρητικότητας (zero rate) και εφαρμόστηκαν διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Η επαναφορά των παρεχόμενων Υπηρεσιών ήταν σταδιακή, ενώ η πλήρης αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε στις 16:53 τοπική ώρα, μετά από εκούσια ενέργεια του τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα dnews.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading