Στοιχεία – φωτιά για την υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε αργά το μεσημέρι ο 26χρονος Αζέρος που συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά με κατηγορίες για κατασκοπεία.
Ο κατηγορούμενος πέρασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Χανίων ενώ αρνήθηκε τον διορισμό δικηγόρου καθώς όπως δήλωσε έχει δικηγόρο.
Ο 26χρονος φέρεται να είχε μισθώσει ξενοδοχείο σε πολύ κοντινή απόσταση από την βάση και πραγματοποιούσε φωτογραφίσεις πιθανών στόχων τόσο της βάσης στην Σούδα όσο και πλοίων πολεμικών ενδεχομένως, τα οποία έμπαιναν και έβγαιναν στον ναύσταθμο Κρήτης.
Η σύλληψη του έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της ΕΥΠ.
Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αρχές, ο 26χρονος ήρθε στην Ελλάδα στις 18 Ιουνίου, με πολωνική άδεια παραμονής και έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ζητώντας να έχει θέα στον κόλπο της Σούδας.
Ο 26χρονος εντοπίστηκε από την ΕΥΠ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και μετά τη σύλληψη ενός ακόμα Αζέρου στην Κύπρο και τέθηκε σε παρακολούθηση.
Στο δωμάτιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα λάπτοπ, το κινητό του τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή και ένα USB, που, όπως προέκυψε, περιείχαν πάνω από 5.000 φωτογραφίες, κυρίως από πολεμικά πλοία που έμπαιναν και έβγαιναν από τον κόλπο της Σούδας.


