fbpx
Skip to content

«Βόμβα» από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας: «Πολλές χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία»

Με μια δήλωση «βόμβα» προσήλθε στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο.

Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση – υποστήριξε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών για το ουκρανικό ζήτημα.

Ο Φίτσο – ο οποίος εδώ και καιρό εκφράζει τη διαφωνία του για την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, τηρώντας μια φιλορωσική στάση σύμφωνα με ορισμένους – δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον ισχυρισμό αυτό.

«Θα περιοριστώ να δηλώσω ότι αυτές οι (προπαρασκευαστικές) θέσεις (ενόψει της σημερινής συνόδου) υποδηλώνουν ότι ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέφτονται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση», είπε ο Φίτσο μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Σλοβακίας.

«Δεν μπορώ να πω για ποιον σκοπό και τι θα κάνουν εκεί», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η χώρα του, που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα dnews.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading