fbpx
Skip to content

UAV Patroller: Τα «μάτια» των Ένοπλων Δυνάμεων

Μετά από ανάθεση του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) για το πρόγραμμα αναβάθμισης των Sperwer, έλαβε χώρα η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την απόκτηση τεσσάρων γαλλικών UAV Patroller.

Νικολέτα Πετανίδου • npetanidou@naftemporiki.gr

Συγκεκριμένα η συμφωνία για την αγορά τεσσάρων UAV, υπεγράφη στις 19 Ιουνίου με το κόστος του προγράμματος να αγγίζει περίπου τα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα έχει σαν κύριο έργο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από τη χρήση των υπόψη ΜΕΑ.

Όπως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές, θα υπάρχει τροφοδότηση από αμφότερες τις πλευρές της ομάδας αυτής σε θέματα τεχνικής φύσεως καθώς και στην επιχειρησιακή αξιολόγηση τους.

Το όφελος της Ελλάδας

Σημειώνεται ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν ήδη τα ΜΕΑ PATROLLER στο πεδίο και συνεπώς συλλέγουν πληροφορίες και εμπειρίες για την μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή τους αξιοποίηση.

Η ελληνική πλευρά μέσα από αυτή τη συνεργασία είναι ιδιαίτερα ευνοημένη καθόσον όταν θα παραλάβει τα δικά της συστήματα, στις αρχές του 2025, η γαλλική πλευρά θα έχει ήδη συσσωρευμένη εμπειρία ενός και πλέον έτους και συνεπώς τα «lessons learned» τα οποία θα αντλήσει η Ελλάδα θα είναι σημαντικά και θα βοηθήσουν στην καλύτερη επιχειρησιακή τους αξιοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα στη σελιδα naftemporiki.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading