ΥΕΘΑ: Επίσημη ανακοίνωση ναυπήγησης 7 φρεγατών της κλάσης Constellation-Μελετάμε τη περίπτωση πρόσκτησης LCS

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα, το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) θα συμμετέχει στο αμερικανικό πρόγραμμα ναυπη΄γησης νέων φρεγατών και ακολούθως θα προχωρήσει στη ναυπήγηση έως 7 νέων αμερικανικών φρεγατών της κλάσης Constellation. Η ναυπήγηση των φρεγατών της κλάσης Constellation σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε ελληνικά ναυπηγεία.
Ο ΥΕΘΑ επισήμανε πως στις 16 Ιανουαρίου, παρελήφθη από το ΓΕΝ σχετική επιστολή του αμερικανικού Ναυτικού αποδοχής του ενδιαφέροντος μας για τον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή επτά νέων φρεγατών της κλάσης Constellation. Παράλληλα, τόνισε πως «μελετάμε» τη περίπτωση των LCS της κλάσης Freedom, επιβεβαιώνοντας τον σκεπτικισμό του ΥΕΘΑ για τη περίπτωση των LCS.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Nίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα, με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
Κατά τις συνομιλίες, οι δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν τις ισχυρές και διαχρονικές βάσεις πάνω στις οποίες έχουν οικοδομηθεί οι αδελφικές σχέσεις Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας και συζήτησαν για τη διμερή αμυντική συνεργασία, σε μία ιδιαίτερη διεθνώς συγκυρία. Επιβεβαίωσαν επίσης την κοινή επιδίωξη Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεισφέρουν στη σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε επίσης τον ομόλογό του για την παραλαβή από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετικής επιστολής του Ναυτικού των ΗΠΑ, σχετικά με την καταρχήν αποδοχή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας για τον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή στα ελληνικά ναυπηγεία έως 7 νέων φρεγατών κλάσης Constellation.
Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε επίσης τον ομόλογό του για την ατζέντα «Ένοπλες Δυνάμεις 2030» και προσκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετάσχει στο υπό δημιουργία ελληνικό οικοσύστημα αμυντικής καινοτομίας.
Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα defencereview.gr πατώντας εδώ


