Skip to content

Ομόφωνο «όχι» Ιεράς Συνόδου στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που είχε ως μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στο οποίο η σύνοδος είπε ένα καθαρό «όχι». Το από άμβωνος κήρυγμα θα πραγματοποιηθεί στους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου.

Στην εισήγηση του ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «εκτροπή από το νόμο του θεού», ενώ αναφέρει ότι θα σταλεί επιστολή προς τους βουλευτές. Μια ακόμα επιστολή θα συνταχθεί ώστε να διαβαστεί στους πιστούς σε όλους τους ναούς της χώρας στις 4 Φεβρουαρίου.

Η Ιερά Σύνοδος εξουσιοδότησε τους Μητροπολίτες να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της περιφέρειάς τους, όχι όμως και για «λαοσυνάξεις» που κάποιοι εξ αυτών πρότειναν.

Από την πλευρά τους, πηγές της κυβέρνησης σχολίαζαν λακωνικά σχετικά με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, «σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας, κανένα σχόλιο»

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading