fbpx
Skip to content

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, από τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στον Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στην Βάρη Αττικής, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου – Γεώργιου Δένδια ως εκπροσώπου του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιου.

Της τελετής προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΕΘΑ ανέφερε στην ημερήσια διαταγή του:

Είμαστε υποχρεωμένοι να εξελιχθούμε. Να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε στα σύγχρονα δεδομένα, τα οποία αφορούν στη διεύρυνση και ανανέωση της προσέγγισης στην Εθνική Ασφάλεια.

Να ενθυμείστε ότι η κινητήριος δύναμη της εξέλιξης της αλλαγής είστε εσείς, οι γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και αποτελείτε τη δεσμευτική προϋπόθεση και εχέγγυο επιτυχίας στην νέα προσπάθεια. Προσπάθεια συλλογική και πρωτίστως ΕΘΝΙΚΗ άμεσα και ηθικά συνυφασμένη με τις προσδοκίες για το μέλλον του Ελληνικού λαού από το υστέρημα του οποίου εξασφαλίζονται όλες οι δυνατότητες μας.”

“Σέβομαι το εξαιρετικό έργο που έχετε επιτελέσει και επιτελείται καθημερινά, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης καθώς και το μέγεθος του χρέους που ανέλαβα προς την Πατρίδα αλλά και προς τα εσάς προκειμένου να βελτιώσω τη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας.

Θα ήθελα από όλους να θέσετε ως ιδεολογικό ανάχωμα, την ενσυνείδητη πειθαρχία και οι ασκούντες Διοίκηση, να χαρακτηρίζεστε από μεγαλοψυχία, ενθυμούμενοι, άπαντες ότι η συγκράτηση του Στρατεύματος δια τιμωριών ήταν ανέκαθεν επιβλαβής, καθότι υποδηλώνει ότι υπάρχει ΆΡΧΩΝ και όχι ΗΓΕΤΗΣ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης:

  • Ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.
  • Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
  • Οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς.
  • Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
  • Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς.
  • Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
  • Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα.
  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.
  • Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.
  • Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.
  • Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Δημήτριος Καλανιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστρατήγου Γεώργιου Πουρναρά.
  • Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.
  • Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.
  • Επίτιμοι Αρχηγοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των ΕΔ, Ακόλουθοι Άμυνας, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Κλάδων των ΕΔ και Ενώσεων Αποστράτων.
  • Γενικοί Διευθυντές των Διευθύνσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  • Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Θάνος Ντόκος.

Για να διαβάσετε την Ημερήσια Διαταγή του παραδίδοντος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την Ημερήσια Διαταγή του παραλαμβάνοντος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading