fbpx
Skip to content

Ο Ερντογάν προωθεί ναυπήγηση νέων πλοίων: Αεροπλανοφόρο, φρεγάτες και πλοία ανοιχτής θαλάσσης στα σχέδια

Την προσπάθεια ενίσχυσης της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας συνεχίζει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε χτεσινή συνεδρίαση της Τουρκικής Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας η οποία έγινε στο προεδρικό μέγαρο στο Μπεστεπέ της Άγκυρας, υπό τον Τούρκο πρόεδρο, έγινε ο προγραμματισμός για τις επόμενες ναυπηγήσεις του Τουρκικού Ναυτικού

Όπως ανακοινώθηκε αποφασίστηκαν τα εξής:

Να προχωρήσει ο σχεδιασμός “εθνικού αεροπλανοφόρου” κάτι που είχε εξαγγείλει και ο Ερντογάν πέρυσι. Η υπόθεση εδώ είναι πως θα πρόκειται για μια μεγαλύτερη και βελτιωμένη εκδοχή του TCG Anadolu, το οποίο μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, μετετράπη σε πλατφόρμα για drone και έχει ενταχθεί στο Τουρκικό Ναυτικό.

Τονίζεται ότι το εγχώριο αεροπλανοφόρο θα παράγεται από κοινού με την Ισπανία, όπως και στο TCG ANADOLU. Αυτό αφήνει υπόνοιες ότι μπορεί στην ουσία να πρόκειται για το δεύτερο αεροπλανοφόρο που ήθελε να πάρει ο Ερντογάν από την Ισπανία, το οποίο με μερικές τουρκικές προσθήκες θα “βαφτιστεί” ως εγχωρίως παραχθέν.

Σχετικά με το θέμα, η δήλωση του Ερντογάν το 2021 ανέφερε: “Το πρώτο μας αεροπλανοφόρο δεν είναι στην πραγματικότητα μεγάλης κλίμακας, θα κατασκευάσουμε ένα μεγάλης κλίμακας από εδώ και στο εξής. Ήδη συμφωνούμε με τον αγαπημένο μου φίλο σε αυτό το θέμα. Ας ελπίσουμε ότι στοχεύουμε να κατασκευάσουμε ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο μετά το σημερινό αεροπλανοφόρο και ίσως θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να εισέλθουμε στον κλάδο των υποβρυχίων”.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα capital.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading