Skip to content

Β. Σπανάκης: Πλέον, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι δεν θα έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους

Πλέον, οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να εργαστούν δεν θα έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

Όπως είπε ο κ. Σπανάκης, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το 2019, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι είχαν παρακράτηση της τάξεως του 60% της σύνταξής τους, τώρα αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 30%.

«Όμως, οι συνθήκες μας επιτρέπουν αυτό να μηδενιστεί» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και διευκρίνισε ότι αυτή η εξέλιξη έχει δύο πλεονεκτήματα: Πρώτον, κάποιοι, των οποίων η εργασία τους είναι αδήλωτη, θα δηλώσουν αυτά τα εισοδήματα και θα έχουν την ασφάλισή τους, ώστε, στο μέλλον, να προσαυξηθεί η σύνταξή τους. Δεύτερον, οι συνταξιούχοι που θέλουν να εργαστούν και να μεταδώσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα μπορούν να το πράττουν.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα insider.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading