fbpx
Skip to content

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Σε ένα μήνα θα έχουμε το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα τρέξει ταχέως

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο στρατηγικής σημασίας ρόλο της πλωτής μονάδας υγροποιουμένου φυσικού αερίου στην ακριτική πόλη.

Ερωτηθείς από το Bloomberg για τους στόχους της Ελλάδας όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς και για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας μας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Σε ένα μήνα θα έχουμε το FSRU στην Αλεξανδρούπολη το οποίο θα τρέξει ταχέως».

Ειδικά όσον αφορά στον ρόλο της Ελλάδας ως εξαγωγέα ενέργειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα παραγωγής πράσινης ενέργειας, να κάνουμε εξαγωγές πράσινης ενέργειας και ήδη καλύπτουμε τις ανάγκες της Βουλγαρίας σε μεγάλο βαθμό, συνεργαζόμαστε και με την Μολδαβία και μέσα από Βόρεια Ελλάδα θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια για πολλές χώρες. Σε ένα μήνα θα έχουμε το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα τρέξει ταχέως. Είναι σημαντικές οι δεσμεύσεις μας και οι στόχοι για την κλιματική αλλαγή και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα: «Υπάρχει ευρεία ανησυχία για το πού βρισκόμαστε αλλά και το κενό που έχει να κάνει με τις συνεισφορές των κρατών στην κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα ανέλαβε τις δικές της ευθύνες και μειώσε τις εκπομπές ρύπων της – μιλάμε παρά την οικονομική κρίση για την πιο ταχεία μείωση στην ΕΕ».

Η μεγαλύτερη πρόκληση όπως τόνισε είναι οι βραχυπρόθεσμοι και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι τα τελευταία χρόνια έχουμε αυξήσει τη διείσδυση των ΑΠΕ και μπορούμε να βασιστούμε στην επενδυτική βαθμίδα που πλέον είναι πραγματικότητα. Ταυτόχρονα προωθούμε την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading