fbpx
Skip to content

Ελληνικές περιοχές βάζει στο στόχαστρο ο Ερντογάν: «153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

Επαναφέρει τις θεωρίες περί Γαλάζιας πατρίδας η Τουρκία – Ποιες ελληνικές περιοχές βάζει στο στόχαστρο

Τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά επαναφέρει η Τουρκία μετά από ένα διάστημα που επικράτησαν οι ήρεμοι τόνοι ανάμεσα στη γειτονική χώρα και την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν περί Γαλάζιας Πατρίδας, ήταν η σειρά των ΜΜΕ της Τουρκίας.

Πλέον οι Τούρκοι μιλούν και πάλι για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο Πέλαγος, μη διστάζοντας να μιλήσουν ακόμα και για 153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν ανήκουν στην Ελλάδα!

Μάλιστα, στο στόχαστρο τους μπαίνει μια συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται στην κατοχή της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα αναφέρονται στη νήσο Ζουράφα ή Λαδοξέρα.

Ειδικότερα, στο δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER έγινε αναφορά στην περιοχή λέγοντας πως «η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται σε απόσταση 6.4 μιλίων από την Σαμοθράκη που ανήκει στην Ελλάδα και σε απόσταση 14.2 μιλίων από τις τουρκικές ακτές. Έχει μέγεθος 9 τ.μ Εδώ βρίσκεται η Σαμοθράκη, η Ίμβρος και η Αλεξανδρούπολη και να θυμίσουμε εκεί βρίσκονται και οι αμερικανικές βάσεις».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading