fbpx
Skip to content

Καιρίδης: Αναζητούμε φόρμουλα συνεργασίας με την Τουρκία για την παράτυπη μετανάστευση

Με βασικό θέμα το μεταναστευτικό ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στην Άγκυρα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά. Μιλώντας στο Πρακτορείο Αναντολού, αναφέρθηκε στα ζητήματα που θα εξετασθούν στη διάρκεια των διμερών επαφών του στην Άγκυρα.

«Η παράτυπη μετανάστευση», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «συνιστά κρίσιμο πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία, καθώς και για ολόκληρη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η Τουρκία αποτελεί χώρα-κλειδί για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος». Ο κ. Καιρίδης ανέφερε ακόμα ότι οι συναντήσεις που θα γίνουν στην Άγκυρα πραγματοποιούνται εν μέσω της συνεχιζόμενης προσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και της σημαντικής αύξησης των ροών παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

«Μετά από μια μακρά περίοδο εντάσεων», επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν πολλές συγκλίσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή η βελτίωση των σχέσεων αντικατοπτρίζεται επίσης στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών κατά της παράτυπης μετανάστευσης». Ερωτηθείς αν η υπόλοιπη Ε.Ε., ιδίως οι χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, συμμερίζονται την άποψη της Ελλάδας για την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας με την Τουρκία στο ζήτημα αυτό, ο κ. Καιρίδης τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία έχει σηκώσει μεγάλο βάρος στο θέμα αυτό, με τους Σύρους πρόσφυγες και άλλους. Και η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει με την υποστήριξη της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading