fbpx
Skip to content

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ισραήλ και Ιορδανία – Επιτακτική η συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο

Την ανάγκη η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην διάρκεια της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Απόστολος Χονδρόπουλος,

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας και τόνισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στην ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα dnews.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading