fbpx
Skip to content

Πώς η έρημος της Αιγύπτου θα δώσει μια τεράστια ενεργειακή ανάσα στην Ευρώπη

Η ενέργεια που παράγεται από τον καυτό ήλιο της αιγυπτιακής ερήμου θα τροφοδοτεί σε λίγο καιρό τις χώρες της Μεσογείου και ακολούθως την υπόλοιπη Ευρώπη φθάνοντας μέχρι τις βρετανικές υπαίθριες περιοχές, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ενεργειακή ασφάλεια της γηραιάς ηπείρου και την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Οι εν λόγω εξαγωγές ενέργειας θα ρέουν σε περιόδους που ο άνεμος είναι χαμηλός ή μικρή η ηλιοφάνεια που μειώνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα αιολικά πάρκα της Βόρειας Θάλασσας και από τα χερσαία αιολικά πάρκα, όπως αναφέρει η Telegraph. Οι λεπτομέρειες του έργου θα παρουσιαστούν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής για την ενέργεια, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

Ανάγκη για εύρεση άλλων πηγών ενέργειας

«Η Βόρεια Αφρική γίνεται ολοένα και πιο σημαντική πηγή ενέργειας για ολόκληρη την Ευρώπη» όπως αναφέρει ο κ. Κάρολος Ντίαζ, διευθυντής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Rystad, προσθέτοντας πως «η ευρωπαϊκή ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα τρία χρόνια. Η οικοδόμηση υποδομής στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι ποτέ επαρκής, επομένως πρέπει να δούμε και άλλες πηγές εύρεσης ενέργειας».

Οι πηγές αυτές, περιλαμβάνουν μια σειρά από μεγάλης έκτασης ηλιακά πάρκα που κατασκευάστηκαν ή βρίσκονται υπό κατασκευή στις ερήμους της Αιγύπτου και αιολικά πάρκα που δημιουργήθηκαν κοντά στη διώρυγα του Σουέζ, εκεί που τις περισσότερες ημέρες του χρόνου φυσούν δυνατοί άνεμοι.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading