Skip to content

Εκρήξεις πυρομαχικών και απομάκρυνση μαχητικών F-16 στη Νέα Αγχίαλο

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών σε πολλά μέτωπα ανά την Ελλάδα, με τους ανέμους να αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την κατάσβεσή τους.

Μαγνησία

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίλαο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο.

Σύμφωνα με το magnisianews, τα μάζεψαν και έφυγαν μέσα σε λίγα λεπτά κάτοικοι από τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, τη Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο, την Κριθαριά καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους. Οι εικόνες που έβλεπαν να φτάνουν στους οικισμούς είναι απόκοσμες και ο φόβος τους μεγάλος.

Συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών σημειώνονται από τις 6μμ, σε απόσταση 4 χιλιόμετρων, βορείως της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Η φωτιά έχει «εισβάλει» στο στρατόπεδο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, από τον Βόλο μέχρι την Μηλίνα ακούγονται συνεχείς εκρήξεις και στα σπίτια της Αγχιάλου σπάνε τα τζάμια των σπιτιών. Υπάρχουν φόβοι για νέο ωστικό κύμα από τις εκρήξεις που θα φέρει νέες υλικές ζημιές.

Τμηματική απομάκρυνση των F-16 από το αεροδρόμιο

Ξεκίνησε η τμηματική απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο, λίγο μετά τις 7μμ.

Επιστρατεύεται drone HERON

Ακόμα, επιστρατεύεται μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON για την εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών. Το υλικό θα αξιοποιηθεί από την Πυροσβεστική προκειμένουν να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα dikaiologitika.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.