fbpx
Skip to content

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΠΝΠ: ΕΔ και ΠΣ «μπαίνουν» στο ΕΚΑΒ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Τεύχος A’ 132/05.07.2023) δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης που προβλέπει την ενίσχυση της στελέχωσης των πληρωμάτων των ασθενοφόρων των δομών του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, εφόσον στις δομές δεν επαρκεί το προσωπικό πληρωμάτων ασθενοφόρων ή οδηγών, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορεί να διατεθεί προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιρουμένων των οπλιτών θητείας, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα των ως άνω δομών».

Η διάθεση του προσωπικού γίνεται μετά από αίτημα των δομών και απόφαση του αρμοδίου οργάνου του φορέα προέλευσης και εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες δεν το απαγορεύουν.

Εφόσον το προσωπικό της πυροσβεστικής ή του στρατού δεν επαρκεί «είναι δυνατή η απόσπαση υπαλλήλων κλάδων και ειδικοτήτων Οδηγών των οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)».

Η απόφαση θα γίνεται με αιτιολογημένο αίτημα των δομών και απόφαση των αρμοδίων για τον διορισμό οργάνων των ΟΤΑ κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί κινητικότητας και μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2023. «Οι αποδοχές του αποσπασμένου προσωπικού συνεχίζουν να καταβάλλονται από την υπηρεσία προέλευσης», διευκρινίζεται.

Το προσωπικό που θα διατεθεί ή θα αποσπαστεί απατείται να διαθέτει άδεια οδήγησης κατηγορίας Β’ και να έχει εκπαιδευτεί σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading