fbpx
Skip to content

Στην Ουκρανία οι πρόεδροι της Λιθουανίας και της Πολωνίας – Υποστηρίζουν την ένταξη του Κιέβου στο NATO

Οι πρόεδροι της Λιθουανίας και της Πολωνίας επισκέπτονται σήμερα το Κίεβο για να συναντηθούν με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο στόχο της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενόψει των συνόδων κορυφής αυτών των δύο οργανισμών.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν την τακτική σύνοδο κορυφής τους αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, ενώ το ΝΑΤΟ διεξάγει σε δύο εβδομάδες την ετήσια σύνοδό του στο Βίλνιους. Ο Ζελένσκι ασκεί πίεση ώστε η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ να περιλάβει μια «πολιτική πρόσκληση» για την ένταξη της Ουκρανίας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Οι πρόεδροι θα συζητήσουν «την ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ», τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και την ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ουκρανία, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του λιθουανού προέδρου Γκιτάνας Ναουσέντα.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα insider.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading