fbpx
Skip to content

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναβαθμίζει τους πυραύλους SCALP

Από την Χίο θα κτυπάμε στο παλάτι του Σουλτάνου Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα – Τα λόγια μας θα είναι ίσα με το μήκος των πυραύλων μας από εδώ και στο εξής

Ηεταιρεία ΜΒDA-systems, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι ενισχύει τη στενή της σχέση με την Ελλάδα με σύμβαση για την ανακαίνιση μέσης ζωής mid-life (MLR) των πυραύλων SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2023.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA.

Αυτή η σύμβαση MLR είναι αφιερωμένη στους πυραύλους SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF) και περιλαμβάνει την προμήθεια προϊόντων σχεδιασμού αποστολής, συντήρηση και τεχνική βοήθεια.

Αυτό θα παρατείνει την επιχειρησιακή υπεροχή του όπλου έναντι μελλοντικών απειλών. Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για την MBDA, που έρχεται 55 χρόνια αφότου υπογράψαμε το πρώτο μας συμβόλαιο Exocet με την Ελλάδα. Η δέσμευσή μας έκτοτε δεν υποχώρησε ποτέ και μας τιμά ιδιαίτερα αυτή η πρόσθετη έκφραση εμπιστοσύνης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς την MBDA για την ανακαίνιση μέσης διάρκειας ζωής αυτών των πυραύλων SCALP. Αυτό ενισχύει και πάλι τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε βασικές κυρίαρχες ικανότητες που παρέχουν τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων του πελάτη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο πύραυλος SCALP εξοπλίζει επί του παρόντος τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πύραυλοι που αφορά αυτή η ανακαίνιση μέσης διάρκειας παραγγέλθηκαν ως μέρος του αρχικού πακέτου όπλων για το Mirage 2000-5. Περαιτέρω πύραυλοι SCALP παραγγέλθηκαν από την Ελλάδα ως μέρος των πακέτων όπλων για τους 18 Rafale που παραγγέλθηκαν το 2021 και τους επιπλέον έξι Rafale που παραγγέλθηκαν το 2022.

Τα βλήματα SCALP-EG ανήκουν στην κατηγορία των βλημάτων cruise. Η σύμβαση απόκτησης τους υπεγράφη το 2000 μαζί με τη σύμβαση αγοράς των αεροσκαφών Mirage-2000-5Mk2. Αρχικά προέβλεπε την απόκτηση 56 βλημάτων, που εν συνεχεία μέσω της option έγιναν περίπου 90.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading