fbpx
Skip to content

Ελληνικά Leopard 2A4 με ενεργητική και παθητική θωράκιση

Πηγή φωτό – defea.gr

Από οπλικά συστήματα πάμε καλά από προσωπικό έχουμε θέμα λόγω λειψανδρίας και υπογενητικότητας-Αναβαθμισμένο Leopard 2A4-αποβατικό AAV7A1 και ΤΟΜΑ KF41 Lynx ήδη προκαλούν θαυμασμό σε όλους μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα

Κοσμογονία έχουμε στην μεγάλη και σημαντική αμυντική έκθεση DEFEA-23 στην χώρα μας, στην οποία παρουσιάζεται το παρόν και το μέλλον των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει προσελκύσει δεκάδες εταιρείες που παρουσιάζουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα τους, καθώς ξεχωρίζουν το Leopard-2A4 με θωράκιση από ελληνικά χέρια, το αποβατικό AAV7A1 που θα παραλάβουμε και το γερμανικό ΤΟΜΑ KF41 Lynx.

Τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν επανέλθει στο επίκεντρο λόγω της εκτεταμένης χρήσης στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας, αλλά και μετά την ανακοίνωση του ενδιαφέροντος της Ελλάδας για αναβάθμιση μέρους των τεθωρακισμένων της.

“Μόλις πριν από λίγους μήνες μπήκε στο στόχαστρο της ελληνικής κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του αρματικού στόλου των Leopard 2A4, μετά από προτάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα της έκθεσης, οι επισκέπτες της DEFEA θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να δουν από κοντά το τρομερό άρμα μάχης Leopard 2A4 του ελληνικού στρατού.

Οι ειδικοί θα ενημερώσουν επίσης για το πλήρες φάσμα εκσυγχρονισμού που έχει αναπτύξει η κατασκευαστική εταιρεία.

Επιπλέον, το Leopard θα παρουσιαστεί με την πρόσθετη εξωτερική ενεργητική και παθητική θωράκιση που αναπτύχθηκε από την ελληνική εταιρεία EODH.

Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα AAV7A1 της BAE Systems, τα οποία θα είναι παρόντα και στην DEFEA 2023.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αποκτήσει 76 οχήματα για την κάλυψη των αναγκών της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και μερική αντικατάσταση του ξεπερασμένου LCVP.

Το ελληνικό αίτημα έχει λάβει το πράσινο φως από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αναμένεται η Επιστολή Αποδοχής (LoA) προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading