fbpx
Skip to content

Μενέντεζ: “Παραμένω κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία”

Σταθερός στην άποψή του για την πώληση των αμερικανικών F-16 που ζητάει ο Ταγίπ Ερντογάν, παραμένει ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επιμένοντας πως η Τουρκία δεν θα πάρει από τις ΗΠΑ αυτά που ζητάει για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της, μέχρι να “σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά της προς την Ελλάδα”.

Μιλώντας στο Politico, o πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σύμφωνα με το capital.gr, σημείωσε πως η Τουρκία “πρέπει να σταματήσει τις υπερπτήσεις, πρέπει να επιτρέψει στον Οικουμενικό Πατριάρχη να ασκήσει τα δικαιώματά του ως θρησκευτικός ηγέτης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο”.

Επιπλέον, ο Μενέντεζ τάχθηκε υπέρ μιας μικρότερης σύμβασης εκσυγχρονισμού, αξίας 259 εκατομμυρίων δολαρίων, για τα F-16 που διαθέτει ήδη η Άγκυρα. Αυτή η εκπλήρωση της απαίτησης “είναι μόνο για να δημιουργηθεί διαλειτουργικότητα στην επικοινωνία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος με αξία”, διευκρίνισε ο Μενέντεζ εξηγώντας γιατί έδωσε την έγκρισή του.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα thestival.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading