Skip to content

Τι ισχύει με τις αντιολισθητικές αλυσίδες ενόψει του χιονιά: Ποιοι πρέπει να τις έχουν – Πόσο είναι το πρόστιμο

Η κακοκαιρία Barbara αναμένεται από το Σαββατοκύριακο να επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας – μεταξύ αυτών και την Αττική – και το υπουργείο Μεταφορών προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα στους οδηγούς που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο όχημα τους, ενώ βρίσκονται σε περιοχές που απαιτούνται.

Πιο αναλυτικά, το πρόστιμο είναι 80 ευρώ όσους δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, η τήρηση των αντιολισθητικών μέσων (αλυσίδες, κουβέρτες, χιονολάστιχα) καθίσταται υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), καθώς σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚOK, που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα.

Έτσι, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται:

  • Να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα εφόσον το όχημα κυκλοφορεί σε περιοχές όπου επικρατούν συνθήκες χιονόπτωσης ή παγετού.
  • Να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή χρήση τους.
  • Να προσαρμόζουν την οδήγησή τους όταν χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά μέσα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων και των αντιολισθητικών μέσων.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.