fbpx
Skip to content

Καταγγελία κ. Τσίπρα για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ΕΔ και του Κωστή Χατζηδάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετούμενος στη Βουλή αποκάλυψε ότι στο φάκελο που είχε στα χέρια του βγαίνοντας από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, είχε τις θετικές απαντήσεις στα ερωτήματα που διατύπωσε επισήμως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ειδικότερα, είπε, ότι η αρχή μετά από έρευνά της στα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας έχει θετική απάντηση για τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων από την ΕΥΠ, με επίσημο αίτημα, μέσω της εισαγγελέως Βλάχου:

Εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου και των:

Κωστή Χατζηδάκη από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021

του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

του αρχηγού ΓΕΣ Λαλιούση

του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Αλέξη Διακόπουλου

των επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Λάγιου και Αλεξόπουλου

Ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οι παρακολουθήσεις γίνονταν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2022.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα hellasjournal.com πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading