fbpx
Skip to content

Πρωταθλήτρια 9χρονη Ελληνίδα σε Ευρωπαϊκό Τουρνουά σκάκι κάτω των 10 ετών στην Αττάλεια της Τουρκίας

Lampou Marianta (GRE, 1415) triumphed in the Girls U10 section scoring convincing 8.5 points (πηγή φωτό: chessdom)

Μια εννιάχρονη Ελληνίδα στέφθηκε πρόσφατα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι κάτω των 10 ετών σε τουρνουά που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας στα μέσα Νοεμβρίου 2022.

Η Μαριάντα Λάμπου, ντυμένη με την Ελληνική Σημαία και κρατώντας ψηλά το περίφημο τρόπαιο, γιόρτασε το επίτευγμά της καθώς ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν εξήντα παίκτες από τριάντα χώρες.

«Ένιωσα πολύ χαρούμενη, [και] ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», είπε η Λάμπου στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η Λάμπου άρχισε να παίζει σκάκι στο νηπιαγωγείο. Είναι παίκτρια του Αθλητικού και Πολιτιστικού Ομίλου «Αίγλη Παπάγου» βόρειας Αθήνας. Προπονητής της είναι ο Ιωάννης Παναγάκος, ο οποίος μιλώντας για εκείνη δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η Μαριάντα είναι ένα διαμάντι σε ότι αφορά τον χαρακτήρα της».

«Μου άρεσε πολύ το σκάκι από την πρώτη φορά που άνοιξα τη σκακιέρα και συνέχισα», είπε η Λάμπου που προπονείται επίσης με τον μικρότερο αδερφό της.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading