fbpx
Skip to content

Ένταση με την απόφαση για τις πινακίδες κυκλοφορίας στο Κόσοβο – Απειλούν με αποχώρηση οι Σέρβοι πολιτικοί

Την αποχώρησή τους από όλα τα κρατικά όργανα στο Κόσοβο ανήγγειλαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Σέρβων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή του Σέρβου διοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Κοσόβου. Η διοίκηση της αστυνομίας στο Βόρειο Κόσοβο και οι αστυνομικοί σερβικής εθνότητας αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση της κυβέρνησης για αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και το υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διοικητή Νέναντ Τζούριτς.

Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο πολιτικός ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου Γκόραν Ράκιτς συγκάλεσε για αύριο, Σάββατο, έκτακτη συνέλευση του σερβικού πολιτικού συμβουλίου όπου θα προτείνει την αποχώρηση των Σέρβων από την κυβέρνηση του Κοσόβου και τη βουλή και τη σύσταση παράλληλων θεσμών που θα λειτουργούν στο Βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Αύριο επίσης στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, όπου θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως και πολιτική αντιπροσωπεία των Σέρβων του Κοσόβου. Το μοναδικό θέμα στη συνεδρίαση θα είναι η απόφαση της Πρίστινας για την αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και εκεί θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο αποχώρησης των Σέρβων από τα όργανα εξουσίας του Κοσόβου. Όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνεδρίαση θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν τους πρέσβεις της Ρωσίας και της Κίνας στο Βελιγράδι για την κατάσταση στο Κόσοβο. Ο Βούτσιτς θα ενημερώσει επίσης και τον Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο όπως και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading