fbpx
Skip to content

Νωρίτερα στον Στόλο οι Belhara-Ξεκίνησε η επιλογή προσωπικού για το πλήρωμα του πρώτου πλοίου

Σιγουριά πως οι πανίσχυρες φρεγάτες θα είναι έτοιμες πριν από τον Μάρτιο του 2025

Γράφει ο Σταύρος Ιωαννίδης – stavros.ion@gmail.com – ΠΗΓΗ: POLITICAL – [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

«Πάση δυνάμει» εξελίσσεται η διαδικασία κατασκευής των πρώτων δύο ελληνικών φρεγατών FDI Belharra στα ναυπηγεία της Λοριάν στη βορειοδυτική Γαλλία.

Ταυτόχρονα, οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ξεκινήσει τις ζυμώσεις, ώστε να βρεθούν τα στελέχη που θα αποτελέσουν το πλήρωμα του πρώτου από τα τρία, ή τέσσερα αν ενεργοποιηθεί η προαίρεση που προβλέπεται στη συμφωνία, πανίσχυρα πλοία που θα αποκτήσει η χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι πρώτοι της Belharra

Η διαδικασία επιλογής προσωπικού χαρακτηρίζεται «εξαιρετικής σπουδαιότητας» από υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς θα σηκώσουν το «βάρος» της ένταξης των πλοίων στον ελληνικό Στόλο. Πρώτα θα επιλεγούν οι κυβερνήτες των φρεγατών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Γαλλία προκειμένου να παραλάβουν τις Belharra και στη συνέχεια θα αναλάβουν το τιμητικό καθήκον να τις φέρουν στην Ελλάδα. Η «σημαντικότερη» αποστολή που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας όμως, είναι να καταστήσουν τα πλοία «επιχειρησιακά» το συντομότερο δυνατόν, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τις ισχυρότερες φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και, συνεπώς, το ναυτικό πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο κυβερνήτης της πρώτης ελληνικής FDI Belharra, μαζί με το πλήρωμα του πλοίου, θα μεταβεί στη Γαλλία στα μέσα του 2023 και λίγους μήνες αργότερα θα ακολουθήσουν τα πρώτα στελέχη του δεύτερου πλοίου. Στη Λοριάν θα τους περιμένει το κλιμάκιο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται ήδη στη Γαλλία και παρακολουθεί βήμα προς βήμα την πορεία των εργασιών τόσο στις ελληνικές όσο και στη γαλλική φρεγάτα.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading