fbpx
Skip to content

Νίκος Δένδιας: Ζούμε για τρία χρόνια μια συνεχή κρίση με την Τουρκία – Κορυφαία προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Όλα αυτά τα τρία χρόνια ζούμε κάτω από μια συνεχή κρίση με σκαμπανεβάσματα με την Τουρκία και αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ μετά το 1974», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε σήμερα με απόφοιτους και φοιτητές του Harvard Kennedy School στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας περιέγραψε μια συνεχή επιδείνωση της κατάστασης δείχνοντας μάλιστα τους χάρτες που παρουσιάζει η Τουρκία που ονομάζει «Γαλάζια Πατρίδα», στα τουρκικά «Mavi Vatan», η ιδέα ότι η Τουρκία δικαιούται ό,τι είναι βαμμένο μπλε.

«Αν η Τουρκία ξεκινήσει από αυτή την άποψη, πώς μπορούμε ποτέ να έχουμε μια καλή συνεννόηση;», σημείωσε ο κ. Δένδιας και παρομοίσε τις βλέψεις της Τουρκίας με αυτές του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία.

«Τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία και τα προβλήματα που έχουν οι μικρότερες χώρες με τις μεγαλύτερες είναι επιλύσιμα. Αλλά ο τρόπος επίλυσής τους και ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η αποδοχή ενός κοινού συνόλου κανόνων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι κανόνες κατ’ επιλογήν, δεν είναι κανόνες αλά καρτ, είναι το διεθνές δίκαιο. Και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αν το αποδεχτούμε και οι δύο ως βάση της συζήτησής μας, τα προβλήματά μας είναι πολύ εύκολα επιλύσιμα».

«Αν προσπαθούμε να λύσουμε μαζί μια άσκηση γεωμετρίας και εσύ εφαρμόζεις την Ευκλείδεια γεωμετρία στην οποία υπάρχουν παράλληλοι, ενώ εγώ εφαρμόζω την παραελλειπτική γεωμετρία στην οποία δεν υπάρχουν παράλληλοι, πώς θα μπορέσουμε ποτέ να λύσουμε μαζί αυτή την άσκηση; Ποτέ δεν θα το κάνουμε αυτό».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading