fbpx
Skip to content

Αντι-drone «ομπρέλα» στο Αιγαίο που «τρελαίνει» τα Bayraktar

Σχεδόν ολοκληρωμένη είναι η «ομπρέλα» κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) και drones από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) σε νησιά και κρίσιμες τοποθεσίες ανά την επικράτεια, σε ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται τους τελευταίους δύο μήνες υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας.

Βασίλης Νέδος,

Το ισραηλινής τεχνολογίας σύστημα το οποίο τοποθετείται, ουσιαστικά λειτουργεί με τρόπο που παρεμβαίνει στην πτητική δυνατότητα των πιθανών εχθρικών UAV. Εν ολίγοις το ευρισκόμενο σε πτήση UAV (είτε πρόκειται για τα ευρέως γνωστά ΤΒ-2 «Bayraktar» είτε για τα πιο εξελιγμένα ANKA-S) θα αποπροσανατολίζεται έπειτα από παρέμβαση στο υφιστάμενο σχέδιο πτήσης που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη, αλλά και σε περίπτωση που αυτό αλλάξει ενώ βρίσκεται σε αποστολή.

Σκοπός, εν ολίγοις, είναι τα απειλητικά UAV ή drones να «τυφλώνονται», ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκδοχή συστήματος αντι-UAV που διαθέτει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του ισραηλινού Drone Dome, αλλά με τρόπο ο οποίος ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες της Ελλάδας και στο γεωγραφικό ανάγλυφο των νησιών και άλλων παραμεθόριων περιοχών.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται σε πλήρη μυστικότητα, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πρόσφατα κάποιες διαρροές, οι οποίες, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν τη σφοδρότατη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου και όχι μόνο, εγείροντας εκ νέου το θέμα της διαχείρισης διαβαθμισμένων πληροφοριών που συνδέονται τόσο με τη συνεργασία με φιλικές χώρες όσο και με τη δημιουργία υποδομών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading