fbpx
Skip to content

Σε ύψιστη επιφυλακή οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο – Περιπολίες με drone και τεθωρακισμένα

Οι τουρκικές προκλήσεις που συνοδεύονται πλέον καθημερινά από εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό», με τα ανώτερα στελέχη του στρατού, να πραγματοποιούν ακόμη και συστάσεις για τα ταξίδια εκτός Ελλάδος, καθώς η μεταναστευτική πίεση στα σύνορα, έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ανώτερα στελέχη του στρατού, αν και όπως επισημαίνουν, δεν περιμένουν από την Άγκυρα να φτάσει στα άκρα του 2020, πραγματοποίησαν συστάσεις στους Έλληνες στρατιώτες, για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αναφέροντας πως «το καλύτερο αυτό το διάστημα θα ήταν να αποφεύγονται», με τους ίδιους να δηλώνουν τις άδειές τους μόνο για διακοπές εντός της χώρας.

Παράλληλα, δόθηκε σαφής εντολή στις ελληνικές δυνάμεις «να μην περάσει κανένας από τα σύνορα», ενώ την ίδια στιγμή αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι περιπολίες τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και την νύχτα ακόμα και μέσα στις νησίδες του ποταμιού. Μάλιστα, η Ελλάδα πρόσθεσε στο δυναμικό της νέα μέσα ασφαλείας, όπως τα drone περιπολίας αλλά και τα ειδικά αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Συγχρόνως, τους τελευταίους μήνες έχει μπει σε λειτουργία το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα καμερών, όπου έχουν τοποθετηθεί 11 πυλώνες με υπερσύγχρονα ραντάρ που αποτελούν «τα αυτιά και τα μάτια» των δυνάμεων της συνοριοφυλακής, κατά μήκος της οριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας. Η συγκεκριμένη «ηλεκτρονική ασπίδα» του Έβρου, έχει εμβέλεια που κυμαίνεται από τα 3,5 έως τα 15 χιλιόμετρα εντός τουρκικού εδάφους με σκοπό να γίνονται αντιληπτοί οι μετανάστες στα σημεία που δεν υπάρχει φράχτης.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbomb.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading