Πόλεμος στην Ουκρανία: Θετική η Ελλάδα στην αποστολή τεθωρακισμένων BMP-1

Η Ελλάδα εμφανίζεται θετική στην αποστολή τεθωρακισμένων BMP-1 στην Ουκρανία, με βασική προϋπόθεση την άμεση αντικατάστασή τους, από οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης αντίστοιχων δυνατοτήτων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Καθημερινή.
Πέρα από τα ΒΜΡ-1, αιτήματα είτε απευθείας από την Ουκρανία είτε από τις οι ΗΠΑ και τη Γερμανία, υπάρχουν και για άλλα συστήματα, όπως τα αντιαρματικά Stinger αλλά και τους αντιπλοϊκούς πυραύλους τύπου Harpoon. Η πίεση για την παραχώρηση των BMP-1 στην Ουκρανία έρχεται κατά κύριο λόγο από το Βερολίνο.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής η συζήτηση για την πιθανότητα παραχώρησης BMP-1, υπό τις προϋποθέσεις που παρουσιάστηκαν μόλις, μπορεί να παραμένει ανοιχτή, ωστόσο για τα υπόλοιπα συστήματα και, κυρίως, για τους αντιπλοϊκούς πυραύλους τύπου Harpoon η Αθήνα δεν το συζητάει.


