fbpx
Skip to content

Συνδρομή Στρατού στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών-Τι ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός

Με αυξημένες περιπολίες, στις οποίες θα συμμετάσχουν ο στρατός μαζί με τις δασικές υπηρεσίες και τους πυροσβέστες, θα ενισχυθεί η πρόληψη κατά την αντιπυρική περίοδο, όπως ανακοίνωσε o υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Παράλληλα, στόχος είναι να αυξηθούν οι ποινές για τις πυρκαγιές που οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε πως «φέτος είμαστε πιο προετοιμασμένοι. Θα έχουμε και στρατό με περίπολα μαζί με τους πυροσβέστες και άλλους από τις δασικές υπηρεσίες. Αυτή η αύξηση περιπόλου θα μας βοηθήσει να έχουμε τον έλεγχο και να αντιδράσουμε στο πρώτο 15λεπτο, 20λεπτο –αν είναι δυνατόν– που εμφανίζεται η πυρκαγιά. Είναι το πιο κρίσιμο σημείο».

Ως προς το θέμα της αύξησης των ποινών, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι «είχαμε αυτή την περίοδο πυρκαγιές, το 96% των οποίων προήλθε από ανθρώπινη αμέλεια. Γι’ αυτό προσπαθούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης να αυξήσουμε τις ποινές έτσι ώστε να σταλεί ένα μήνυμα που θα είναι αποτρεπτικό και προληπτικό.

Δεν μπορεί το κράτος να πληρώνει τόσο κόστος διότι κάποιος, δυστυχώς, είναι ανεύθυνος και αφήνει με το κάψιμο κάποιων κλαδιών να γίνει δασική πυρκαγιά».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading