fbpx
Skip to content

Στο επίκεντρο η Αλεξανδρούπολη! Με μετακίνηση χιλιάδων στρατιωτών απαντούν οι ΗΠΑ στις απειλές Μεντβέντεφ

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γίνει το επόμενο διάστημα το κύριο σημείο αποβίβασης και διέλευσης χιλιάδων αμερικανικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με τον κατάπλου Βρετανικού και αμερικανικού μεταγωγικών πλοίων.

Επίσημα αφορούν μετακινήσεις δυνάμεων στα πλαίσια της άσκησης του ΝΑΤΟ με την ονομασία “AtlanticResolve 2022”, και αφορά την μεταφορά τεθωρακισμένων και προσωπικού της αμερικανικής διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής.

Ανεπίσημα όμως, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν συνεχώς δυνάμεις στην Α.Ευρώπη, με σκοπό να περικυκλώσουν τα ρωσικά σύνορα από τα δυτικά, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν ομάδα μάχης Εύξεινου Πόντου για αποκλείσουν την Ρωσία από την θάλασσα.

Σύμφωνα με το Evros-News, “σήμερα το πρωί καταπλέει το βρετανικό μεταγωγικό πλοίο «Hartland Point» μεταφέροντας νατοϊκό εξοπλισμό.

Το οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Passion», με σημαία ΗΠΑ και χωρητικότητα εκτοπίσματος άνω των 20.000 τόνων, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα μεταφερθεί μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία ή στη Ρουμανία, ενισχύοντας τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, που βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη”.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης θα φτάσουν με ειδικές πτήσεις τσάρτερ και πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες, που θα υποστηρίξουν όλη αυτή την επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading