fbpx
Skip to content

Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου» για το Έτος 2022

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε στο γραφείο του τον Βοηθό του Υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου για θέματα Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Mohamed Mohamed Abdellah Abdelmola και τον Διευθυντή του Δ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου Συνταγματάρχη (ΤΘ) Νεόφυτο Παχουλίδη, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα ως επικεφαλής των Αντιπροσωπειών των Χωρών τους στο πλαίσιο της υπογραφής του «Κοινού Σχεδίου Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου» για το έτος 2022.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι το ΚΣΔ 2022 θα παράγει αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα που θα συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των τριών Χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών τους, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αιγύπτου ως πυλώνων ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Το ΚΣΔ 2022 αποτελεί συνέχεια του ΚΣΔ 2021 και υπεγράφη από πλευράς ΓΕΕΘΑ από τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων Υποναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ.

Το ΚΣΔ 2022 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεων:

  • Την συμμετοχή μέσων και προσωπικού σε κοινές και εθνικές ασκήσεις με επέκταση των αντικειμένων τους σε προωθημένα σενάρια αεράμυνας και προστασίας κρίσιμων υποδομών.
  • Την συνεργασία στον τομέα της κυβερνοάμυνας.
  • Επιτελικές συναντήσεις.
  • Συνεκπαιδεύσεις Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Την συνεργασία σε ζητήματα τόσο Διαχείρισης Κρίσεων όσο και Έρευνας & Διάσωσης.
  • Τον προγραμματισμό του 4ου Τριμερούς Στρατιωτικού Διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της υπογραφής του ΚΣΔ 2022 τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Πηγή geetha.mil.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading