fbpx
Skip to content

Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν εγκαταλείψαμε την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

Τις βασικές προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας παρουσίασε ο Μακρόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Hευρωπαϊκή κυριαρχία, η μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν και η άμυνα και ασφάλεια είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, τις οποίες παρουσίασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στο Στρασβούργο.

Ενδιαφέρον είχε πάντως μετά από ερώτηση ενός βουλευτή, ο Μακρόν ανέφερε πως η Γαλλία μαζί με την Ελλάδα διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μεσόγειο και στον Κόλπο και σχολίασε πως “Δεν εγκαταλείψαμε την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία “.

Στην ομιλία του, ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, σε μία περίοδο γεωπολιτικών προκλήσεων, τονίζοντας ότι “πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι σε αυτό το βίαιο κόσμο”, για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε την κυριαρχία των συνόρων και του χώρου της ΕΕ και να τα προστατέψουμε. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόταση που θα κάνει η γαλλική προεδρία για τη μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν, η οποία είπε ότι είναι προϋπόθεση για να τηρήσουμε την υπόσχεση για την ελεύθερη κυκλοφορία και να προστατέψουμε τα εξωτερικά μας σύνορα. Μίλησε για μία “ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας παρέμβασης” και για μια υποδοχή μεταναστών με αλληλέγγυο τρόπο, για μια εταιρική σχέση με τις χώρες διακίνησης και προέλευσης και για μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading